Soul Music

volgens de Randon House Dictionary (©2011) - noun

een hartstochtelijke soort van de populaire muziek ontwikkeld in de late jaren 50 door zwarte Amerikanen als een geseculariseerde vorm van gospel muziek, met rhythm & blues invloeden, en onderscheidend door zijn aardse zeggingskracht, afwisselend klaaglijk of rauwe vocalen, en vaak gepassioneerde romantiek of sensualiteit. Deze soort van muziek wordt ook wel 'soul' genoemd.

Soul Music

volgens de Nederlandse soul band MotownHead (sinds 1982) - not just music

In de Europese scene voor soul en rhythm & blues kan MotownHead zonder twijfel worden bestempeld als de onbetwiste autoriteit op het uitvoeren van deze Amerikaanse muziek live op het podium. Haar interpretatie van het repertoire van Amerikaanse muzikale legendes is zowel levensecht als authentiek. Dit eerbetoon aan de onverwoestbare hits uit de jaren zestig en zeventig overschrijdt het louter naspelen van klassieke songs. MotownHead geeft deze tijdloze songs de behandeling die ze verdienen. Met hun actuele, funky aanpak slaagt MotownHead erin de bekende successen naar de tegenwoordige tijd te brengen. Soul van nu, maar met de feel van toen. Een groter muzikaal eerbetoon kun je de grondleggers van de soul niet bewijzen.

MotownHead’s interpretatie en presentatie van soul hits appelleert aan een gestaag groeiend en ook jong publiek, getuige uitverkochte shows en enthousiaste menigten. Met vijf stevige blazers, een onverbiddelijke groove en drie lead zangers - Brandon Delagraentis, Eddie Taylor en Cosmea Panka - die allen deze muziek van huis uit meekregen.

MotownHead neemt u mee op een muzikale reis door het rijke landschap van de soul; van New York, met zijn Atlantic label, naar Motown’s Detroit, op naar het Zuiden met Stax in Memphis Tennessee. Onderweg presenteert de 12-koppige band de beste ooit geschreven nummers, uitgevoerd door de pioniers in de geschiedenis van de Amerikaanse soul en rhythm & blues, zoals Ray Charles, Wilson Pickett, Aretha Franklin, Marvin Gaye, James Brown, Otis Redding, Sam & Dave, Eddie Floyd, The Staple Singers en vele, vele anderen...

Kies voor het echte werk en ga mee!

MotownHead deelde het podium met The Funk Brothers | the original Motown studio band, Bishop Joe Simon, Sugar Pie Desanto, Otis Redding III, George McCrae en vele andere soul brothers & sisters.